Limita penală la alcolemie scade la 0,5 la mie de la 1 ianuarie 2012

1 ianuarie 2012 este ziua din care soferii vor bea si mai putin inainte de a conduce un autovehicul pe drumurile publice ( recomandabila ar fi absistenţa totală de la alcool pentru soferi care au tendinta de a conduce bauţi ), daca vor mai dori sa aiba permis. Pentru ca imediat dupa ce am trecut in Noul An, daca ati baut un pahar de sampanie, de bere sau de vin, ciocnit de Revelion, si apoi va urcati la volan, s-ar putea sa ramâneţi fara permisul de conducere auto. De la 1 ianuarie, intra in vigoare noul Cod Rutier, care scade pragul alcoolemiei de la care fapta este considerata o infractiune.
Pana in 1 ianuarie 2012, soferii care erau prinsi bauti la volan, avand o alcoolemie de pana la 0,8 in sange erau doar amendati si ramaneau fara permis 3 luni de zile.

Acest prag scade la 0,5 la mie. Asadar daca un agent de circulatie va supune testulului de alcoolemie, oprindu-va pentru verificare in timp ce conduceti masina pe drumurile publice, iar rezultatul testului va indica de exemplu 0,3 la mie in aerul expirat, ceea ce va insemna cel putin 0,6 alcoolemie la testul de sange, va veti alege cu dosar penal, iar pe langa suspendarea permisului riscati o pedeapsa cu inchisoarea intre 1 si 5 ani.

Initiativa de a reduce pragul la 0,5 la mie a fost lansata de Directia Politiei Rutiere si a fost aprobata de Camerea Deputatilor. Autoritatile spera astfel ca soferii nu vor mai urca la volan dupa ce au baut un pahar de vin sau o bere. E foarte în regula aceasta initiativa, dar pe cand o lege care sa prevada inchisoarea pentru depasirea cu 50km/ora a limitei de viteza legala, viteza fiind de fapt o cauza si mai frecventa a producerii accidentelor rutiere ?

0 comentarii

Leave a Reply

Mesajele calomnioase, acuzatoare, ironice, off-topic, de tip spam sau publicitar vor fi sterse.

Copyright 2011 Filme OnLie - 2011