Dacia Duster Tuning - 850CP pentru Pikes Peak

Dacia Duster revine în sporturile cu motor cu un proiect anunţat acum nu multă vreme. Pilotul francez Jean-Phillipe Dayraut va concura la celebra cursă de la Pikes Peak cu un Duster special.

După desenul care a însoţit comunicatul oficial de la Dacia iată că acum au apărut şi primele poze cu Dacia Duster Pikes Peak. Publicate pe site-ul oficial al pilotului francez Jean-Phillipe Dayraut, bolidul cu siglă românească prinde formă în atelierele Sodemo împreună cu Renault Sport şi Tork Engineering.


Chiar mai impresionant decât modelul Duster pentru Andros, noul bolid Dacia este dezvoltat în jurul unui şasiu tubular. Puterea este asigurată de un motor V6 de 3,8 litri biturbo de origine Nissan. Transmisia se face către toate cele patru roţi. Motorul este acelaşi cu cel de sub capota modelului GT-R. Pentru Dusterul de Pikes Peak acest motor va dezvolta 850 CP şi va fi amplasat în poziţie centrală spate. Toată maşina va cântări în jur de 900 kg.


Pikes Peak este cea mai faimoasă cursă de viteză pe traseu montan din Statele Unite ale Americii. Traseul are 20 km şi 156 de viraje. Se porneşte de la o altitudine de 1.430 metri şi se ajunge până la 4.300 metri!

Sursa:http://www.promotor.ro/sport/alte-sporturi/primele-poze-cu-dacia-duster-pikes-peak-8270912

1 comentarii

  1. Sava says:

    Din fata arata bine micuta. Din spate eleronul pare grosolan. Dar cred ca este doar un efect optic datorat felului in care a fost fotografiata masina. Si evacuarea este imensa. Dar cine stie, poate sunt necesare pentru traseul de acolo.

Leave a Reply

Mesajele calomnioase, acuzatoare, ironice, off-topic, de tip spam sau publicitar vor fi sterse.

Copyright 2011 Filme OnLie - 2011