Cod secret pentru resetare raspuns acceleratie la BMW E46 ( un fel de "revenire la senzatia initiala" de demaraj puternic )

De-a lungul timpului, BMW E46 se adapteaza la stilul dumneavoastră de condus. Poate vă amintiţi zilele când maşina dumneavoastră era rapida şi şi demara brusc când de abia atingeai pedala? Ti-ai pierdut acel sentiment? Ei bine, nu e în totalitate vina ta. Este distractiv sa mergi repede, dar oare de ce masina ta nu mai are acelasi sprint? O puteţi schimba oarecum înapoi la o setarile implicite, dacă doriţi.


Iată paşii de urmat pentru un E46. Acestia sunt simpli şi uşor de urmat.

În primul rând, cu cheia scoasa din contact, stati în scaunul şoferului şi apoi introduceţi cheia.
Rotiţi cheia în poziţia "2". Poziţia "2" este acea pozitie înainte aceleia in care se porneste motorul.
Aşteptaţi 10 secunde şi apoi reveniti cu cheia la poziţia "0", care este poziţia iniţială.
După care aşteptaţi din nou 10 secunde şi apoi porniţi motorul.
Acum ati resetat masina in privnta modului de răspuns al acceleratiei, masina va demara iarasi ca la inceput, dar cu timpul se va adapta la modul dvs, de conducere pe care il veti adapta dupa aceasta resetare.

Deci, daca aveti in general un stil de conducere calm, de-a lungul timpului acceleratiei va deveni din nou lipsit de vlaga si va fi nevoie din nou de o astfel de resetare. Se recomandă ca acest lucru să fie efectuat la fiecare 3-6 luni dacă simţiţi nevoia ca masina dvs. sa fie iar "nervoasa".

De asemenea, legat tot de acest subiect ( adica Throttle Adaptation Reset ), pentru cei cu motoare M54 M54 MS43, am mai gasit urmatoarele:

For those with M54 M54 MS43 lumps under the bonnet with throttle drive by wire ( electronic ) and not by a cable there is a reset than can be made that may improve throttle response. This is typically done if a customer complains after an a new EDK is installed - allthough it should be done as part of the procedure anyway).

Its easy and quick just 20 seconds thats all !!

1 Place key in ignition and turn to detent 1 and count for 10 seconds ( only postion 1 do not start the engine. )
2.Turn key back to 0 postion and count for another 10 seconds
3.Now turn the key all the way to detent 3 to start the engine

Thats it your throttle is now reset. this can help to improve the cars throttle response. this little trick is always worth a go if you feel the car is a little sluggish or has been bought off someone who has just gone to the shops n back in thier BM. In theroy the throttle should now adapt slightly to your driving style

Si din alta sursa:

read this on e46 fanatics website titled THROTTLE ADAPTATION aimed at 1999 323i owners with m52u engine.
1.turn key to on position[not start] position,just before the starter turns over.
2.press accelerator pedal to the floor,with the key in the on position.
3.hold the pedal to the floor for 5 seconds,then turn back key to off position [dont remove key] then release accelerator pedal.
4.wait for 2 minutes for full alignment.
5.then drive off as normal.

PS: Nu stiu daca aceste coduri secrete functioneaza, nu am avut cum sa le testez, totusi le-am adus la cunostiinta dvs. fiindca sunt prezente pe multe forumuri din strainatate. Poate ca e doar o aberatie sau poate ca nu functioneaza decat la anumite modele de BMW E46, cu anumite motoare sau doar din anumiti ani de fabricatie... Chiar nu detin acest model de BMW ca sa pot face teste pe el, dar cred ca merita incercat, iar daca cineva reuseste si se simte o "revigorare" a demarajului masinii, poate sa posteze in mod civilizat la comentarii...

9 comentarii

 1. Anonim says:

  Pt 535i din '99 ??

 2. Anonim says:

  Functioneaza 100% bme 320d e90. Am facut de mai multe ori codul cu pedala apasata la podea si intradevar dupa resetare dispare portiunea acea in care pedala nu reactioneaza ;-)

 3. Anonim says:

  Cum ai invartit cheia in e90? Eu nu am slot de cheie, doar cardul acela care tine loc de cheie. Poti sa faci un mic DIY te rog.

 4. Anonim says:

  nu trebuie sa invarti nici o cheie ,introduci ^cardul^(nu apesi START ENGINE),apesi pedala de acceleratie ,numeri pana la 10 dupa care scoti ^cardul^,numeri din nou pana la 10,iei piciorul de pe acceleratie,dupa care pornesti motorul.

 5. Sall, care sunt pașii de urmat pt un bmw 316i, 1.8 din 2003?

 6. Anonim says:

  Dicu Alin Ionutz, ai reusit la bmwul tau? Si eu am acelasi model

 7. PIM says:

  Eu am incercat la BMW E61 530d 2005 si uimitor a functionat

 8. La E46 am testat si functioneaza

 9. Sal care ma ajuta la un bmw e46 1.9 Benzina 118cai nu mai se aprinde panou de clima deloc

Leave a Reply

Mesajele calomnioase, acuzatoare, ironice, off-topic, de tip spam sau publicitar vor fi sterse.

Copyright 2011 Filme OnLie - 2011